Избрани Новини

Фотоизложба "Цветове-светове" показва Венко Стоянов

Откриването е на 27 септември от 11.00 часа

На 27 септември 2018г., (четвъртък) от 11.00 часа в Арт салона на Радио Благоевград ще се открие фотографската изложба на хасковския фотограф Венко Степанов, наречена "Цветове-светове". 

В нея той ще покаже своята гледна точка през фотообектива към природни обекти - най-вече цветя и пейзажи. Фотографиите са печатани върху канава и ръчно тъкана хартия, което е съвсем различен принт от традиционния начин. 

Венко Степанов е от Хасково. Завършил е Техническия университет в София, има магистърска степен по "Промишлен дизайн". Фотографията не е само хоби за Венко Степанов, през 2012 година е завършил в Ню Йорк New York Institute of Photography със специалност "Професионална фотография". Негов личен ментор е Уолтър Кърлинг, известен с фотографиите си на VIP личности от сферата на политиката и кино бизнеса.

Увлечението на Венко Степанов към фотографията се заражда още докато е ученик в Механо-тухникума в Хасково, където е посещавал Фото-клуб. Оттогава фотографията го съпътства неизменно като любимо занимание, най-изкушен е от фотографирането на цветя. Чувства се много добър в потретите. Показвал е свои произведения в потретна изложба в Националната художествена галерия в София. Участвал е в редица български и международни конкурси и изложби. През 2011 г. е избран между 2 000 фотографи да представи свои произведения на междунардния фестивал "KIRKPINAR" в Одрин, Турция. През 2012 г. негови фотографии са представени на специалната селекция на "Снимка на годината. Канон - България" в раздел фото есе.

Досега Венко Степанов има три самостоятелни изложби, четвъртата  ще бъде в Благоевград.

Откриването е на 27 септември от 11.00 часа в Арт салона на Радио Благоевград, съобщават от медията.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)