Кюстендилски пожарникари спасиха три деца в асансьор

Огнеборец пострада, докато гаси пожар в Мурсалево

19 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област през почивните дни, 3 от тях са нанесли щети. Повечето от пожарите са причинени поради небрежност, един е причинен от късо съединение - в лек автомобил „Рено“ в Дупница, изгорял е двигателен отсек.

Вчера при пожар в землището на Дупница са изгорели паянтова постройка и 4 кошера. Пожарът се е развил на 20 дка сухи треви и храсти, няма пострадали хора.

При пожара в землището на с. Мурсалево, който се е развил върху площ от 50 000 кв.м сухи треви, е изгоряла селскостопанска постройка, 6 бали фураж и 2 куб. м дърва за огрев. Пострадал е 40-годишен пожарникар – с травма на единия крак е, оказана му е помощ от ЦСМП – Кюстендил.

Служители на РСПБЗН – Кюстендил, са оказали вчера помощ за изваждането на 3 деца от кабина на асансьор в кв. „Запад“ в града. Децата са невредими.Причина за засядането на асансьора е техническа неизправност.

5 произшествия са обслужили вчера екипи на районните служби ПБЗН за отстраняване на опасно надвиснали дървета и предмети поради силния вятър. Няма пострадали хора.