Избрани Новини

След 26 години прекъсване в Благоевград се проведе турнир по културизъм

Участие в него взеха над 60 състезатели

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова награди участниците в първото издание на турнир за фитнес и културизъм в Благоевград. Тя приветства спортистите от името на кмета д-р Атанас Камбитов в препълнената зала "Яворов". 

"Днес сме заедно, за да поставим основите на турнира, който носи древното име "Скаптопара". Община Благоевград винаги е поддържала и работила за развитието на спорта. Изключително сме горди, че нашето спортно семейство продължава да расте. Сигурна съм, че тази инициатива ще стане традиционна", каза заместник-кметът Христина Шопова. Тя поздрави и организаторите за добрата програма, като обеща, че следващото издание на инициативата ще бъде в зала "Скаптопара". 
Това е първото състезание по фитнес и културизъм в Благоевград, което се провежда след 26 години прекъсване. Участие в него взеха над 60 състезатели от Благоевград, Стара Загора, Русе, София, Пловдив, Самоков, Бургас, Варна, Сливен, Кюстендил. Те се представиха в няколко категории. 
Турнир "Скаптопара" се организира от СК "Тренербг-Благоевград", Българска бодибилдинг и фитнес федерация, с подкрепата на Община Благоевград. 1500 лева от събраните средства от продажба на билетите ще бъдат дарени в за лечението на Иван Христов. 
Събитието е включено в Спортния календар на Община Благоевград и е част от добре водената политика на кмета д-р Атанас Камбитов за развитието на различни спортни дисциплини и условия в града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов