Избрани Новини

Мерките за неотклонение на нападателите на Роженския манастир ще се гледат в Пловдив

Крими

22-09-2018, 10:16

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

След отвод по делото на всички съдии в Сандански

Мерките за неотклонение на задържаните за нападението в Роженския манастир ще се гледат от съдии в Пловдив, съобщиха от Върховния касационен съд (ВКС). ВКС определи съда, който ще реши ще останат ли в ареста нападателите. До определението се стигна, след като всички съдии в Сандански си направиха отвод и отказаха да гледат делото.

Причината за създалата се ситуация е, че един от обвинените е адвокат от района на Сандански с основна дейност в града и са налице служебни взаимоотношения. За да се избегне всякакво съмнение в безпристрастността на съда, съдиите са се отвели от делото.

Преди дни нападателите нахлуха в Роженския манастир, вързаха свещеник и копаха в стената, за да търсят съкровище, свързано с една от легендите в Роженския манастир. В нея се твърди, че имало скрито съкровище и то било част от откупа, който четниците на Яне Сандански и Христо Чернопеев били взели, за да освободят отвлечената от тях американска протестантска мисионерка Елън Стоун през 1901 г.

Задържаните за нападението в Роженския манастир, което се случи в сряда, са обвинени за грабеж в съучастие и държане на незаконно оръжие.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов