Избрани Новини

Открит урок по родолюбие се проведе в Разлог /снимки/

Подредена бе изложба на оръжия от фонда на музея

В навечерието на едно от най-забележителните събития в новата ни българска история в Историческия музей в Разлог се проведе Открит урок по родолюбие. Той е посветен на 115 г. от Илинденско-Преображенското въстание и 140 г. от Кресненско-Разложкото въстание.
Гости на събитието бяха инж.Красимир Герчев, кмет на община Разлог, инж.Венцислав Гърменов, зам.кмет по социалните дейности, потребители на Дневен център-Разлог и ученици от всички училища в града.
Програмата започна с химна на Република България и с поздрав с патриотична песен от четвъртокласниците на НУ „Свети Свети Кирил и Методий“. Урокът откри директорът на музея Христина Манова, а Илия Тантилов, уредник в музея, плени всички присъстващи с разказите си за събитията от 1878г. и 1903г.
Специален гост на открития урок бе Христо Недялков - специалист по хладно и огнестрелно оръжие, който показа видовете оръжия, използвани преди и след Освобождението на България. Той възпроизведе няколко изстрела с барут и така децата успяха да се потопят в атмосферата на събитията. Гостите на музея с интерес разгледаха изложбата на оръжия от фонда на музея и от личната колекция на Христо Недялков.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)