Избрани Новини

10 причини да остана в моя град Банско

Започна кампанията на в."Стандарт" и община Банско

„10 причини да остана в моя роден град” е мотото на най-новата кампания на в. „Стандарт”, която стартира от Банско.
“Това е кампания, която има за цел да фокусира общественото внимание върху добрите неща, които се случват около нас. Върху добрите хора, които постигат своите малки или големи победи и така правят нашия свят една идея по-добър. С тази кампания се постарахме да изберем 10-те ключови теми за община Банско, подредени на фото пана – изпълнени инфраструктурни обекти, които направиха живота ни по-добър, както и важни признания, показващи извървяния от нас път”, заяви кметът Георги Икономов по време на церемонията.
В шест категории бяха номинирани хора, участващи в обществения живот на Банско, отличили се със своята работа. „Определихме номинираните, водени от намерението да дадем път на добрите примери в нашето общество. Да се научим да уважаваме и да се радваме на чуждите успехи”, коментира Икономов.
Специално за кампанията в курортния град и за да наградят отличените, присъстваха още главен комисар Никола Николов, директор на Дирекция „Пожарна безопасност” към МВР, заместник-министърът на спорта доц. д-р Стоян Андонов, областният управител на Благоевградска област  Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет - Банско Петър Баряков. Водещ на церемонията бе главният редактор на ежедневника  Славка Бозукова.
В сектор „Икономика” приза получи „ЗТА” АД с изпълнителен директор Георги Хаджистоянов. Заводът има своята 51-годишна история, доказа своята устойчивост във времето и е сред най-големите работодатели в нашата община.
В сектор „Сигурност” бе отличена Планинската спасителна служба -  Банско с ръководител Румен Баряков. Това са хората, които рискуват своя живот, за да спасяват чуждия. Службата е една от най-натоварените в страната, като едновременно с това спасителите на Банско се открояват като най-големите професионалисти в областта.
В сектор "Спорт" безапелационно бе нагладена Катрин Гемкова, състезател по таекуон-до към Таекуон-до клуб „Хоук Банско” с треньор Николай Кехайов. За кратко време треньорът, самият той световен шампион, създава от нея европейски шампион за девойки.
В сектор „Технологии” – Coworking Bansko. Новаторският офис е споделено работно пространство, предлагащо офис извън офиса. Основателите в лицето на Матиас Зейтлер, независим предприемач от Германия, австрийския му партньор Уве Алгоер и Ирина Пандева, изявен дизайнер от Банско, откриха придобилата популярност в цял свят нетрадиционна работна среда през 2016 г.
В сектор „Образование” отличие получиха Теодора Хаджирускова, Йордан Мицин и Вяра Донева – математическият отбор от четвъртокласници, спечелил трето място в отборната надпревара на провелото се през месец юни международно състезание „Математика без граници”.
В сектор „Култура” наградена бе Фолклорна танцова формация „Пиринско настроение” с ръководител Десислава Баханова. Самодейността в Банско е изключително застъпена. Читалище „Никола Вапцаров” може да се похвали с пълни зали и активен живот. Под шапката на културната институция своята самодейна дейност развиват повече от 20 групи по народни танци, народно пеене, инструментални школи, школи по характерни танци, младежко театрално студио и други. По повод 10-годишния им юбилей и в знак на уважение към всички, работещи в сферата на културата и изкуството, община Банско номинира в тази категория танцова формация „Пиринско настроение” с ръководител Десислава Баханова.
За финал всички наградени позираха за групова снимка, която да запечата спомена от събитието.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов