Избрани Новини

"Горчиво вино" за отличниците в поезията

Животът

21-09-2018, 20:00

Снимка:

нч "Братя Миладинови" Петрич

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Тазгодишният победител е Димитър Христов

На Алеята на книгата в София бяха връчени наградите от Националния конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“ - 2018

Тазгодишният победител е Димитър Христов от София с „Остров за двама“. Втора награда - Паун Гашев от Петрич за стихотворението ” Божието наказание” и Даниел Тунев от София за стихотворението ” Живеем сякаш нещо оцелява”. Трета награда - Виктория Катранова от София за стихотворението ”Остани по душа” и Деница Ангелова от с.Хърлец, област Враца, за стихотворението ”Горчи ми само”.
Журито присъди и поощрителна награда – грамота на Анна Асенова от Петрич за стихотворението „Чувство Чудно".
Председател на журито е литературният критик и издател Пламен Тотев, а членове – поетесата Катя Кирянова и Вангелия Тренева, секретар на НЧ „Братя Миладинови - 1914”, Петрич, което е организатор на конкурса. Той е в памет на големия български поет Евтим Евтимов, анонимен е и дава еднакъв шанс както на доказани автори, така и на неизвестни талантливи поети от цялата страна да бъдат забелязани.

Гости на петия национален конкурс за любовна лирика ”Горчиво вино” бяха българските поети Маргарита Петкова, Добромир Банев, Матей Шопкин, Катя Кремзер, които се включиха в литературното четене в памет на големия български поет Евтим Евтимов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов