Избрани Новини

Предадоха на съд непълнолетен, нарушил правилата за движение и причинил произшествие

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу непълнолетен, нарушил правилата за движение по пътищата и причинил пътно произшествие с материални щети.

Обвинението срещу С. Х. е за това, че на 18.04.2017 г. в гр. Русе, като непълнолетен, но след като разбирал свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си, при управление на лек автомобил „Мерцедес“ 300Д, нарушил правилата за движение по пътищата: като в качеството си на водач, завивайки наляво за навлизане в друг път, не пропуснал движещия се насрещно по него лек автомобил „Форд“ Мустанг, в резултат на което по непредпазливост причинил значителни имуществени вреди на лек автомобил „Форд“  на стойност 23 804 лева. Престъпление по чл. 343, вр. чл. 342 от НК

Обвиняемият бил непълнолетен, съответно неправоспособен водач на МПС и не притежавал СУМПС за категория В. Въпреки това на 18.04.2017 г, привел в движение лек автомобил, собственост на баща му, като го управлявал в гр. Русе. Движейки се по бул. България посока с. Николово наближил кръстовище, регулиращо движението към Дунав мост, като възнамерявал да завие наляво. Намалил скоростта до 14 км/ч и започнал да завива наляво, като навлязъл в кръстовището. По същото време в посока направо, по път с предимство към Дунав мост, се движил лек автомобил „Форд“ със скорост около 54, 7 км/ч. Въпреки че бил длъжен, вместо да  пропусне насрещно движещият се л.а. „Форд“ Мустанг, обвиняемият продължил движението си, като завивайки наляво, навлязъл в платното за движение, по което се движел форда. В следствие непропускане от обвиняемия на насрещно движещия се лек автомобил, последвал удар между предните им части. След този удар, под действието на ударният импулс л.а. „Форд“ Мустанг се отклонил надясно и се ударил в спрял товарен автомобил, който изчаквал в дясната част на платното за движение преминаването на леките автомобили. В резултат на произшествието били нанесени материални щети на трите автомобила.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов