Избрани Новини

Дядо затворил 62 кг канабис в буркани

Крими

17-09-2018, 16:11

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

В дома 69-годишния мъж са намерени 130 буркана

През почивните дни криминалисти са разкрили нарколаборатория в село Четирци. До акцията се стига след продължително наблюдение на къща в селото, собственост на 69 годишния столичанин Кирил Христов.

„Нивата беше снабдена с модерна капкова система за напояване, така, че собственикът с натискането на едно копче да напоява цялата площ, засадена с канабис. Отглежданите растения в нея бяха със завидни размери, като някои достигаха до 300 см.“, обяви директорът на ОДМВР – Кюстендил Елиан Стамболийски.

При последвалите процесуално-следствени действия в къщата на Кирил в Четирци са намерени буркани със суха листна маса. В спалнята на мъжа са открити 130 буркана.

В бидон в мазето разследващите също са открили дрога. Общото тегло на наркотика е 61.500 кг. От нивата с канабис участващите в акцията са успели да ожънат и други 43 кг. марихуана.

69-годишният Кирил Христов е задържан за 72 часа. Поисканата от Окръжната прокуратура в Кюстендил мярка „задържане под стража“ най-вероятно ще се гледа във вторник.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов