Кметът д-р Атанас Камбитов откри новата учебна в XI ОУ "Хр.Ботев" (снимки)

Във всички училища в общината издигнаха националния флаг и прозвуча химна

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откри новата учебна година в XI ОУ "Христо Ботев". Той приветства първокласниците, които за първи път прекрачват прага на училището, всички ученици, техните учители и родители.

"Честит първи учебен ден! Честита нова учебна година! Скъпи първокласници, пред вас се открива нов път - пътят на знанието, който ще ви даде много възможности, много нови хоризонти. Скъпи ученици, бъдете сигурни, че сте попаднали в сигурни ръце. Община Благоевград обеща да изгради нова спортна площадка и тя вече е факт“, каза в част от словото си кметът Камбитов. Той подчерта, че в лицето на Община Благоевград винаги може да се намери съдействие и подкрепа. Д-р Атанас Камбитов ги поздрави по повод един от най-светлите християнски празници - Вяра, Надежда и Любов като им пожела здраве и "на добър час".

Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри новото спортно игрище в СУИЧЕ "Св. Климент Охридски", както и постави началото на учебната 2018/2019 година. Сред гостите в благоевградските училища бяха още заместник- кметовете Иво Николов и инж.Емилия Тунева, председателят на ОбС- Благоевград Радослав Тасков.

Във всички училища в община Благоевград учебната година бе открита тържествено с издигане на националния флаг на Република България и химна на страната. Талантливите деца на Благоевград поздравяваха гостите, учители и своите родители с богати танцово-музикални програми и рецитали. За успешна учебна година бяха отслужени и водосвети.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"