Избрани Новини

Алоизмамник се договори с държавното обвинение

Крими

12-09-2018, 21:00

Снимка:

БНР

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Алоизмамник с рекорден удар от пенсионери

Съдят алоизмамник в Петрич

Сключи споразумение с Прокуратурата

Споразумението, сключено между Районна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия Г.Р., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК, е било одобрено от съда.

Подсъдимият Г.Р. се е признал за виновен за това, че на 20.07.2018 г., в съучастие с друго неустановено по делото лице, въвел в заблуждение жител на гр. Благоевград с цел получаване на имотна облага. В продължение на няколко часа – от около 9 ч. до 13:30 ч., той поддържал заблуждението у А.Р., че следва за предаде сумата от 12 000 лева на човек, изпратен от "доктора" за извършване на животоспасяваща операция на сина на пострадалото лице. Парите трябвало да бъдат дадени пред жилищен блок на ул. "Броди" в града.

Опитът за измама останал недовършен, поради намесата на органите на ОД на МВР гр. Благоевград, които задържали измамника.

С одобреното от съда споразумение на Г.Р. е наложено наказание от две години „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)