Избрани Новини

Асоциацията по ВиК проведе редовното си заседание

В точка разни бе дискутирана и темата за водоснабдяването на Община Червен бряг

На свое редовно заседание Асоциацията по ВиК, председателствана от областния управител Мирослав Петров, разгледа и одобри Допълнително споразумение към Договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на водоснабдителни и канализационни услуги за присъединяване на Община Кнежа към обособената територия на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Плевен“. Допълнителното споразумение бе подписано от Председателя на Асоциацията по ВиК – Плевен, Мирослав Петров и Управителя на ВиК оператора, Митко Спасов. Документът влиза в сила от датата на подписването му, а „Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД – гр. Плевен следва да започне обслужване на територията на община Кнежа от 01.01.2019г. Чрез това Допълнително споразумение обособената територия на Асоциация по ВиК – Плевен е изцяло консолидирана.

В рамките на заседанието на ВиК Асоциацията бе разгледан и съгласуван “Бизнес план 2017-2021г.“ на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Плевен. Във връзка с това и на основание чл.6.4. от Договора, ВиК операторът на обособената територия – „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Плевен – е изготвил и предоставил чрез писмо с вх. № АВК-14-5/30.07.2018г. за съгласуване от страна на Асоциацията чрез Общото събрание своя Бизнес план, който обхваща новата цялостна територия на Асоциацията и целия период на Договора. Бизнес планът бе одобрен и съгласуван от Общото събрание на Асоциацията.

В точка разни бе дискутирана и темата за водоснабдяването на Община Червен бряг. „Има воля и визия на държавно ниво за решаване на въпроса с водоснабдяването от Златна Панега, който касае областите Плевен и Ловеч. Търси се най-доброто решение за хората от населените места, ползващи вода от този водоизточник”, каза областният управител Мирослав Петров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов