Избрани Новини

Продължава лятната кампания в Германия за зимна ваканция в Банско

Презентираха Банско като алтернатива на алпийските курорти

В разгара на летните отпуски германските медии масово съветват читателите си да дойдат тук през зимата. По едно и също време седмичникът „Ди Цайт“, радио „Дойче Веле“ и обществената телевизия ARD презентираха Банско като алтернатива на алпийските курорти. Това само по себе е повече от реклама, като се има предвид, че ски центровете в Германия се намират точно в простиращата се през 8 държави прочута планинска верига. Все пак немските медии спазват известен патриотизъм, препоръчвайки Банско конкретно пред снобарския швейцарски Сен Мориц.
„На ски в България – това звучи доста екзотично. И за разлика от Швейцария, изобщо не е нещо помпозно. Банско е живописно градче в полите на Пирин, което спокойно може да се сравни с швейцарския Енгадин. Само че тук се срещат съвсем други елити“, пише „Ди Цайт“.
Авторите специално посочват, че „Банско е предпоследната спирка на теснолинейката, която бавно се движи по планинските серпантини, а пътуването с нея ти създава усещането, че най-сетне си открил един забравен свят. И в един момент се озоваваш сред ниски алпийски вили с дърворезбовани стрехи. Ако предпочитате да гледате, а не да бъдете гледани: това е идеалното място за вас. Градът се е скупчил около прекрасната черква „Света Троица“, изградена от каменна зидария. И старата му част е чудно красива. Тук можете да намерите и заместител на швейцарския раклет. Защото българите са измислили не само киселото мляко – те са прочути и със запеченото си сирене. Един от неговите варианти се сервира с горещи вишни“, впечатлени са немските медии.
Източник: в.„Банско Утре“



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)