Избрани Новини

Струмянските деца разгледаха Цари Мали град /снимки/

Обществените възпитатели разказаха историята на античната крепост

Във връзка с Лятната програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Струмяни, бе организирана културно-развлекателна екскурзия на 30.08.2018г. за децата от община Струмяни.
Те посетиха и разгледаха с голям интерес античната крепост „Цари Мали град“, разположена на хълма св.Спас при с.Белчин. Запознаха се с историята на красива средновековна църква и запълниха деня си с игри на открито, конна езда, спортна надпревара във въжения град, намиращ се непосредствено до крепостта.
Приятната емоция от гледките на върха на хълма Цари Мали град, както и разходките сред красивите еко-пътеки в района, заредиха малчуганите с енергия и положителни емоции.
Обществените възпитатели разказаха накратко историята и легендите на античната крепост, което обогати познанията на децата за древната история на България. И те разбраха, че старинното селище, известно като „Малък Цариград“, е представлявал стратегически и културен ранно-християнски център.
С интересната екскурзия лятната програма на местната комисия завършва, но предстоят още мероприятия през есенния сезон.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)