Избрани Новини

ГЕРБ: Кога БСП и Корнелия Нинова ще поемат политическата отговорност

Политика

31-08-2018, 16:41

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

От левицата искат оставка на правителството

„Кога БСП - Техноимпекс и Корнелия Нинова ще поемат политическа отговорност?“ Това попита депутатът от ГЕРБ Тома Биков на пресконференция във Варна. "В политиката действието на политическа отговорност е подаване на оставка. Ние не сме БСП. Ние можем да носим отговорност и очакваме на всички нива да бъде поета подобна отговорност", каза Биков. И подчерта, че никой не е поел политическа отговорност за „спирането на европарите при двете правителства на БСП - на Станишев и на Орешарски“.

Коментарите на депутата дойдоха, след като от левицата обявиха, че искат оставка на цялото правителство. БСП настоява и за оставките на министрите Цецка Цачева – заради избягалите затворници и срива на Търговския регистър, и Румен Порожанов – заради кризата в Странджа. Това беше съобщено на пресконференция от зам.-председателя на БСП Кирил Добрев.

"Не приемаме Кирил Добрев да говори за корупция. Ако той продължи да говори за корупция, следващият, който трябва да говори, е Димитър Желязков - Очите. Никой не пое политическа отговорност за скандала с Димитър Желязков – Очите и арестувания общински съветник на БСП Техноинпекс Бенчо Бенчев. Ние продължаваме да чакаме отговор на въпроса кой предложи Бенчо Бенчев за общински съветник и за заместник-председател на Общинския съвет в Бургас и по какви причини. И още чакаме отговор на въпроса има ли черни каси в БСП Техноинпекс и кой носи отговорност за това. Питаме и Кирил Добрев в тази връзка, но питаме и органите на реда“, каза Тома Биков.

Депутатът беше категоричен, че властта за ГЕРБ не е самоцел. Няма да си позволим авантюрата да хвърлим българското общество в хаос, в ръцете на хора, които са крайно съмнителни, не просто не могат да управляват. В ръцете на хора, които се възползват от един хаос, за да изчистят своите грешки, коментира още Биков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов