Избрани Новини

Представят рисунките от конкурса “С очите си видях бедата 2018”

Експозицията е посветена на 14 септември – ден на пожарната безопасност и защитата на населението

От 31 август до 7 септември 2018 г. Регионална библиотека „Дора Габе” е домакин на изложба от Конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Организатори на областния кръг са Регионална дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” Добрич, Регионална библиотека “Дора Габе” и Регионално управление на образованието Добрич.

 Конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата” се провежда за първи път през 2002 г. по инициатива на Държавна агенция „Гражданска защита”. По-късно името на конкурса бе променено на „Мисия Спасител”, а през 2012 година отново се връща първоначалното име като по-точно и емоционално. От  2006 година конкурсът прераства в Международен под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа.

 Тази година по темата са работили деца и младежи от 5 до 18 годишна възраст от общините: Тервел, Добрич, Шабла, Балчик и Крушари. Допуснатите до областния кръг рисунки са 112. Тридесет и три от тях са класирани за участие в Международния кръг, който ще се проведе през месец октомври 2018 г. в София. От класираните рисунки е експонираната изложба във фоайето на регионалната библиотека в Добрич.

 В своите рисунки участниците са изразили придобитите знания за оцеляване при различните бедствия. Те са нарисували образа на пожарникари и спасители, които всеки ден се борят с „бедата”, помагат на пострадали и спасяват човешки живот.

 Експозицията е посветена на 14 септември – ден на пожарната безопасност и защитата на населението в Република България и е съпътствана от библиотечни документи от фонда на библиотеката, запознаващи с подготовката и адекватната реакция при бедствия.

 Организаторите канят всички жители и гости на Добрич да посетят изложбата.

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)