Избрани Новини

Домашен арест за шофьора на катастрофиралия край Своге автобус

Крими

29-08-2018, 19:20

Снимка:

NOVA телевизия, кадър

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Съжалявам, каза Григоров пред съда

Под „домашен арест“ ще остане Григор Григоров, който управлява автобуса, катастрофирал край Своге. Това решиха магистратите от Софийския окръжен съд, които днес разгледаха мярката му за неотклонение. В жестоката катастрофа загинаха 17 души, ранени бяха 21.

Съдът уважи искането на прокуратурата, които не настояха за „задържане под стража“. Днес шофьорът беше докаран в Съдебната палата с рани и превръзка на главата. Григоров влезе в съдебната зала без да коментира случилото се. След като изслуша пледоарията на държавното обвинение и своята защита, той се изправи пред съда и заяви, че съжалява за случилото се.

Мъжът е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. От събраните до момента доказателства е ясно, че автобусът е шофиран с 53 км/ч, вместо с разрешената максимална скорост от 40 км/ч. Според прокуратурата има събрани данни от свидетел, че автобусът е преминал в насрещната лента на движение. Вследствие на това е настъпила катастрофа между него и няколко автомобила. След това шофьорът предприел рязка маневра надясно - към пропастта. Автобусът се е ударил в бордюра и е преминал през мантинелата.

Според защитата на шофьора няма доказателства точно къде е станал ударът и дали друг автомобил също не е бил причина за инцидента.

По време на съдебното заседание от прокуратурата обясниха, че намират мярката „домашен арест“ за адекватна. "Доказателствата, събрани до този момент, здравословното състояние и добрата характеристика на шофьора, както и незначителните нарушения на Закона за движение по пътищата, ме накараха поискам тази мярка", заяви прокурорът по делото.

Мярката за неотклонение не е окончателна и подлежи на обжалване или протест.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов