Избрани Новини

Проверки се извършиха в офиси на фирма "Мегаинвест холдинг" в Дупница

Предполага се, че е участвала в изграждането на пътя край Своге

Проверки започнаха днес след обяд служители на Националната следствена служба и жандармерията в офиси на фирма "Мегаинвест холдинг" в Дупница, която се предполага, че е участвала в изграждането на пътя край Своге, предаде БТА. Там на 25 август автобус катастрофира и 17 души загинаха.

Проверките започнаха днес около 13.00 часа в складовете на фирмата на "Самоковско шосе", а по-късно се преместиха в офиса й в центъра на града. Блокирани бяха и пътища в центъра на Дупница.

Подкрепа по време на проверката оказа и полицията в Дупница. Началникът на РУ Борислав Динев посочи, че се очаква обиските и изземването на документи да бъдат продължителни. Очаква се да бъдат иззети документи, свързани с ремонта и рехабилитацията на отсечката София-Своге-Мездра.

Проверката е била възложена от главния прокурор. "Не бихме могли да коментираме естеството и характера на действията, както и резултатите към този момент", каза Бисерка Стоянова от НСлС. Тя посочи, че са били извършени планираните действия, а на по-късен етап резултатите ще бъдат представени на пресконференция. Стоянова посочи още, че е имало и пълно съдействие от страна на фирмата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов