Избрани Новини

С парад започна футболният турнир в Благоевград

Кметът д-р Атанас Камбитов официално го откри

Шествие и празничен концерт дадоха старт на VI-тия Международен детски футболен турнир „Купите на община Благоевград”. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов поздрави треньорите и участниците с „Добре дошли!“.

„През всичките тези години турнирът се утвърди не само на национално, но и на международно ниво. С много от вас сме заедно от първото издание, има и нови участници като ФК „Бенфика“, които  специално искам да поздравя с „Добре дошли!“ Тук е мястото да благодаря и на ръководствата на клубовете, на треньорите, на родителите, на футболистите за това, че подкрепиха турнира, на БФС за това, че ни подкрепят от самото начало. Започнахме турнира като детски футболен и го превърнахме в младежки футболен. За шест години  повечето от тези футболисти от деца станаха младежи и няма да се учудя, ако в скоро време някои от тях ги видим и в мъжките състави на техните клубове. Пожелавам на всички успех! Нека на терена господар да бъде феърплеят, а ние, сигурен съм, ще сме зрители на един футболен празник, който вие ще ни предложите”, каза кметът д-р Камбитов, придружен на сцената от капитаните на всички футболни отбори, включени в турнира. Той не скри гордостта си от това да бъде домакин на спортното събитие за шеста поредна година.

Футболисти от  България, Португалия, Хърватска, Сърбия, Кипър взеха участие в парада, който тръгна от  Съдебната палата, преминавайки по централните улици на Благоевград до площад „Македония“. Шествието бе предвождано от мажоретен състав и Биг бенд Благоевград.

Срещите от първия ден на турнира ще продължат днес от 17.30 часа на стадион в Рилци с мач между ПФК „Славия“ и ФК „Апоел“. След тях на терена излизат  ФК „Цървена звезда“ и ФК „Динамо Загреб“.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)