Избрани Новини

Симеон Сакскобургготски се поклони пред гроба на баща си в Рилския манастир

Визитата бе по повод 75 години от кончината му

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски се поклони пред гроба на баща си в Рилския манастир днес по повод 75 години от кончината на българския монарх, предаде БТА.

Адрианополският епископ Евлогий и монаси от Светата обител извършиха панихида в централния манастирски храм, където е погребано сърцето на цар Борис Трети.

"Има моменти, в които си мисля колко би било грозно да ме принудят, и то при една демократична България, към второ изгнание", каза Сакскобургготски на влизане в манастира по повод решението на Административния съд за отнемане на двореца "Врана".

Сакскобургготски заяви, че е огорчен, че сега, в края на живота му, е подложен на изтезаване с измислени и фалшиви предпоставки. Той посочи, че е огорчен и от това, че все още не е направено нищо, за да бъдат открити тленните останки на баща му след поругаването на гроба му. 
Симеон Сакскобургготски дойде за панихидата заедно със съпругата си Маргарита. В храма се събраха и негови бивши депутати, представители на монархически движения от цялата страна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов