Избрани Новини

Информационен ден по предприемачество провеждат в Благоевград

Той е по проект "Комплексна подкрепа за успешен бизнес старт в Югозапада"

Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, Център за подпомагане на предприемачеството (БИ-ГД) в партньорство със Сдружение на Югозападните общини (СЮЗО) стартира проект „Комплексна подкрепа за успешен бизнес старт в Югозападна България“, финансиран по приоритетна ос „Подобряване на достъпа да заетост и качество на работните места, процедура „Подкрепа за предприемачеството“, с финансиране от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.
Днес от 10:00 ч. в зала „Пара“, Бизнес център "Пара", ул. „Иван Михайлов“ 1,  Благоевград, ще се проведе форум за информиране и мотивиране на бъдещи предприемачи. Ще представият какво ще включва практическото обучение по предприемачество, което ще бъде в Благоевград, индивидуалния подход към идеята на всеки участник и консултирането за разработване на бизнес план и бизнес проект, подкрепата и конкретни стъпки за стартиране на бизнес, възможностите за финансиране на бизнес идеята, като например отворената програма за кандидатстване за безвъзмездно финансиране до 80% „Насърчаването на предприемачеството“ на Оперативна Програма „Иновации и конкурентоспособност“.  
Търсят се мотивирани участници: безработни лица, неактивни или работещи, в т.ч. младежи до 29 г, жени, хора с увреждания, хора в активна трудова възраст, заети, но с желание да започнат свой бизнес или да се подготвят да управляват бизнес.
Обучението и консултирането за включените участници е безплатно, разходите се покриват в рамките на бюджета от проект „Комплексна подкрепа за успешен бизнес старт в Югозападна България“ по програма Развитие на човешките ресурси 2014-2020 на Бизнес инкубатор - Гоце Делчев, Център за подпомагане на предприемачеството в партньорство със Сдружението на Югозападните общини.  




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов