Избрани Новини

Актьорът Цветан Николов пострада при катастрофа

Качил се зад волана с 2,9 промила алкохол

Актьорът Цветан Николов пострада тежко при катастрофа. Зам.директорът на Народния театър и водещ на БНТ се качил зад волана с 2,9 промила алкохол в кръвта. Николов изгубил контрол над автомобила в района на моста „Чавдар“ в столицата и се забил в стълб. Няма други пострадали при инцидента, а самият шофьор се възстановява в болница.
Цветан Николов, или Цецо, както го наричат приятелите му, е роден на 30.06.1985 г. в Лом. Завършва през 2008 г. Югозападния университет в Благоевград, специалност "Актьорско майсторство" при проф.В.Кисьов.

Играл е в младежката театрална трупа към Младежкия дом в Благоевград още преди да стане студент - "Случаят Николчо" и "Боряна". Играл е и редица роли в университетския театър, между които Ромео от "Ромео и Жулиета" на Шекспир.
От 2008 г. до 2010 г. е актьор в ДТ-Шумен. От 2010 г.е актьор в трупата на Драматичен театър "А.Страшимиров"-Разград.
Гастролирал е в ДТ-Кюстендил, ДТ "Проф.Енчо Халачев" - Благоевград в "Кандидати на славата" и ДТ-Русе. Участва във филми и ТВ реклами. Водещ на предаването "Втори тото шанс" по БНТ.
Роли: Петър- "Криворазбраната цивилизация" от Д.Войников,.......-"Лоренцачо"от А.
дьо Мюсе, Дон Бъкър- "Пеперудите са свободни" от Л.Герш , Тинейджърът-"Секс, наркотици и рокендрол"от Е.Богосян, Павли-"Боряна"от Й.Йовков и др.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)