Избрани Новини

"Зоро" ще се развихри тази вечер в Банско

Мюзикълът е дело на Държавна опера Варна

И тази вечер площад “Никола Вапцаров” в Банско е сцена за касическа музика. За девета поредна година курортното градче се изпълва с посетители на красивото изкуство от България и чужбина. Организаторите от Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Монте Мюзик са избрали рабзнообразна програма за всяка една от фестивалните вечери.

Съботната вечер (25 август) традиционно е отделена за един от пъстрите мюзикъли, които представят Държавна опера Варна –  “Зоро”. Още на премиерата си преди близо два месеца постановката спечели сърцата на публиката. Легендарната история за борбата на доброто срещу злото е трайно вдъхновение за „Gipsy Kings“, които застават зад музикалната част, допълнителните оркестрации, композиции и аранжименти са на Джон Камерън, а текстът е на Стивън Кларк по известния  роман на Исабел Алиенде „Зоро - легендата започва“. Мюзикълът пресъздава драматичната приказка за романтичния герой Зоро в необикновени певческо-актьорски превъплъщения, зрелищни борби с мечове и невероятни каскади, всичко обгърнато в автентичните цветове на традиционното фламенко. Постановката е на Петко Бонев, дирижира Страцимир Павлов.

Класическите емоции под откритото небе на Банско са с вход свободен, а курортният град гостоприемно очаква своите гости в последния топъл уикенд на август. Начален час 20:30 часа.

 Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден