Избрани Новини

Здравните медиатори от Югозападна България се събират

Благоевград е домакин на регионалната среща

За втора поредна година Благоевград ще бъде домакин на  регионалната среща на здравните медиатори от областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град. Срещата ще се проведе на 24 и 25 август в хотел „Монте Кристо“ от 11:00 часа.  
По време на дискусията ще се представят добри практики и ще се отчетат проблемите и предизвикателствата по места. Ще се проведе и обучителен модул за работа с най-уязвимите групи във връзка с ваксинопрофилактиката.
Националната мрежа на здравните медиатори в България (НМЗМ) е сдружение с нестопанска цел, в което членуват над 230 здравни медиатори. През 2017 година НМЗМ бе удостоена с Европейската здравна награда, която се връчва на неправителствени организации за инициативи, които допринасят за подобряване на общественото здраве и имат потенциал да бъдат пренесени като опит в други държави.
След спечелен конкурс през 2013 година  и успешно обучение в МУ  - София, Антоанета Ефтимова и Катя Кирилова са назначени за здравни медиатори в община Благоевград. В резултат на усилията им и добрия опит те са избрани за председател на УС на НМЗМ в България и за областен отговорник.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов