Избрани Новини

Над 50 декара горски масив горят край Карлово

Общество

19-08-2018, 09:44

Снимка:

Freeimages/Nellie Buir

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Поискана е помощ от военните

Пожар е избухнал късно снощи в борова гора над Карлово. Днес заради вятъра пожарът се е разраснал и е обхванал над 50 декара горски масив. Служители на лесничейството се опитват да локализират огнището. Няма непосредствена опасност за населението и не се налага евакуация.

Директорът на държавното лесничейство Златю Кличев съобщи за БНР, че противопожарните екипи излизат отново в опит да  загасят пожара, но духа силен вятър от запад.

Оперативен щаб ръководи овладяването на огъня в гората над Карлово, каза кметът на града Емил Кабаиванов. Поискано е съдействие от сухопътните войски в града, ако се наложи да се включат още хора в овладяването на огъня. Включването на военни се налага, тъй като теренът е изключително трудно достъпен.

"40 човека правеха просеки, за да ограничат пожара. Днес от 7 часа сутринта те са отново на място. Днес ще се работи здраво, за да може пожарът да бъде окончателно ограничен и потушен. Дано само вятърът да не се засили. Засега за града няма опасност. Теренът е много труден, планински, и техника не може да стигне до пожара. Армията се налага да се ползва, защото тя е организирана и обучена как се действа в такива ситуации ", каза кметът на Карлово.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов