Избрани Новини

Бум на ново строителство в Благоевград

Високи са цените на имотите

Бум на строителството в Благоевград и на високи цени на имотите в Благоевград, информира БНТ. Най-голямо е предлагането на жилища ново строителство, като цената започва от 500 евро на квадратен метър.
В Благоевград предлагането на апартаменти е голямо, търсенето също, но цените са непосилни за повечето купувачи.
Радослав Коцев: Гледам, че доста нови къщи се строят, нови кооперации. Мисля, че все повече хора искат да живеят в големия град, не в малките населени места, тъй като икономиката е по-голяма, има предлагане на работа. И затова цените са толкова високи.
Павлина Чукарска, брокер: Много са високи цените, може би, никой не иска да ги сваля. И заради това те се колебаят и трудно се взимат апартаменти, защото има търсене, затова са и високи цените, но тези пък, които търсят, искат да купуват на по-ниски цени. Новото строителство всички продават над 500 евро на квадрат и така се разминават помежду си. Ако не свалят малко от цената, не се получава сделка.
В Благоевград се търсят малки апартаменти до 40 хиляди евро, а такива почти няма на пазара. В повечето случаи те се търсят с цел да бъдат отдавани под наем. Плащането им става предимно с кредит, а не с налични средства.
Радослав Коцев: Като цяло е по-добре да имаш собствено жилище, защото инвестираш пари в нещо твое, а не да живееш под наем. Тъй като мисля, че едно покриване на вноска по кредит дори за собствено жилище е много по- добре, отколкото да даваш пари за нещо, което не е твое.
Според брокерите цените на жилищата в Благоевград ще тръгнат постепенно надолу през есента. За целта обаче и продавачи, и купувачи трябва да отстъпят в своите искания.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)