Фолклорният ансамбъл на Белица гостува на Македонска Каменица

Ще бъде един от специалните гости на "Каменичко културно лято 2018"

По покана на градоначалника на община Македонска Каменица Соня Стаменкова и директора на КИЦ „РОМАНСА“ Горан Огняновски, Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище "Георги Тодоров-1885" - Белица ще бъде един от специалните гости на "Каменичко културно лято 2018" – Македонска Каменица, Македония на 26 август 2018 г.
Проявата се организира за отбелязване на 28 август - Ден на общината и Деня на миньорите.
Тази година събитието ще се проведе в периода от 26 до 29 август с богата културна и художествено-развлекателна програма.
Целта на мероприятието е да се допринесе за по-голямо утвърждаване и популяризиране на община Македонска Каменица като важна туристическа и културна дестинация, но същевременно и за насърчаване на кулинарния сектор, малките и средните фирми от хранително-вкусовия сектор, местното селско стопанство и пчеларството, пред потенциали не само от Македония, но и от съседните страни.
През годините традиционните партньорски отношения, личностния потенциал , изграденото доверие и приятелство свързаха двете транс-гранични общини , основани на емоционална близост, общност на ценности и интереси в полза на хората ,способност за ефективно взаимодействие между партньорите Македонска Каменица и Белица.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"