Избрани Новини

Пиян пациент нападна с ножица медицинска сестра в търновската болница

Крими

17-08-2018, 19:38

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ръководството на болницата е сезирало прокуратурата

Пиян пациент е нападнал медицинска сестра в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Мъжът взел лекарска ножица и я допрял го гърлото на жената, крещейки „Ще те убия!”. Потърпевшата се спасила по чудо, тъй като пияният бил заключил всички врати на отделението. На помощ се притекъл дежурният охранител на болница, натиснали паник бутона, органите на реда дошли и отвели нападателя.

Инцидентът е станал тази сутрин около 5:45 часа. Мъжът бил открит в четвъртък вечерта пиян и неадекватен в района на спирка „Качица” и минувачи повикали линейка. Пияният обаче започнал да буйства в спешното  отделение. Отказвал да отиде на рентген, да седне в количка и да му направят изследвания. Тогава медиците се обърнали за помощ към полицията. Униформените помогнали да се направят нужните изследвания и върнали пияния в Спешното отделение. Оставили го само за минути сам, но при връщането си медицинската сестра го открила седнал на бюрото. Виждайки я, мъжът грабнал лекарската ножица и я опрял в гърлото и, крещейки, че ще я убие. Жената опитала да избяга от отделението, но нападателят бил заключил и трите врати. Медицинската сестра успяла да стигне телефона и в паниката си набрала номера на координационния център на звеното. Тогава охраната на болницата разбила вратата и извадила жената.

От ръководството на болницата потвърдиха за инцидента и подчертаха, че вече са сезирали прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)