Разчистват свлачището край АМ "Люлин"

Животът

15-08-2018, 11:21

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Засега участъкът е затворен, което предизвиква дълги опашки и задръстване

Автомагистрала "Люлин" продължава да бъде затворена заради дейностите около укрепване на скатовете около село Мало Бучино. От Агенция "Пътна инфраструктура" работят възможно най-бързо, за да отстранят окончателно свлачищата в участъка, които създават проблеми по пътя всяка година, предава БНТ.

За четвърта поредна година се налага от Агенция "Пътна инфраструктура" да обрушват скатовете около автомагистрала "Люлин" в участъка при Мало Бучино . "Причината е, че още при изграждането на магистралата не са извършени добре геоложките проучвания. В онази част има здрава скала, сравнително здрава скала, докато тука структурата на почвата е съвсем различна", обясни инж. Михаил Рашков, АПИ.

Сега проектът е изготвен от специалисти, които се надяват той да реши окончателно проблема със свлачищата в района. Инвестирани са близо 4 милиона лева.

Засега участъкът е затворен, което предизвиква дълги опашки и задръстване в двете посоки по маршрута София - Перник. От понеделник до петък се допускат само тежкотоварни автомобили на всеки два часа. За леките коли участъкът е затворен от 10 до 18 часа. Обходните маршрути са два - за тези, които пътуват в посока София, обходът е през Владая. А за пътуващите в посока Перник обходът е или през Владая, или през Мало Бучино.

От АПИ уверяват, че дейностите в този участък ще приключат най-късно в края на септември.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен