Избрани Новини

Повишава се риска от възникване на горски пожари

Това алармират от СИДП-Шумен

Заради очакваното през тази седмица повишение на температурите и засушаването през следващата десетдневка, се повишава риска от възникване на горски пожари, предупреждава инж. Красимир Христов от ДГС-Шумен. От началото на годината на територията на стопанството е възникнал само един пожар, който е угасен своевременно от служители на пожарната и горското и опожарената територия е  съвсем малка.

Това лято беше дъждовно и до тук нямахме проблеми, но въпреки това подновихме 14 750 линейни метра минерализовани ивици, които се намират между селскостопанските територии и горите. Даваме денонощни дежурства и се надяваме, че въпреки очакваното засушаване повече пожари през тази година няма да има, обясни инж. Христов. Той припомни, че през миналата година при 8 пожара са унищожени 18 декара с гори на територията на ДГС-Шумен.

Пораженията през 2017г. можеха да бъдат много по-големи, но благодарение на гражданите, които своевременно подаваха сигнали на телефон 112, ние успяхме да локализираме по-бързо пожарите. За пореден път искам да благодаря и на всички екипи от РД “Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен, без които не може да бъде овладян нито един пожар, категоричен е инж. Красимир Христов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов