Избрани Новини

Разкриха нелегална манифактура за преработка на тютюн

Мярка за неотклонение е взета спрямо двама жители на с.Първенец

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 10 криминални престъпления – ПОМПС, 2 притежания на наркотици и 7 др.  Разкрити са 7 престъпления.
Нелегална манифактура за преработка на тютюн бе разкрита в хода на спецакция, проведена в петък от служители на Първо РУ. Полицейска мярка за неотклонение е взета спрямо двама жители на Първенец, занимавали се с незаконната дейност. Във временна постройка край споменатото село мъжете, на 27 и 22 години, били заловени в момент на рязане на тютюневи листа с  електрическа машина. Ползваното от тях оборудване е конфискувано заедно с около 180 килограма от наситнената контрабандна стока и 6 бали непреработена листна маса.

В събота за подобно престъпление в полицейския арест попаднал и  38-годишен криминално проявен пловдивчанин. В управлявания от него лек автомобил „БМВ“ разследващи от РУ – Стамболийски открили и иззели 80 килограма безакцизен тютюн. По случаите са образувани полицейски производства, уведомена е районната прокуратура.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов