Избрани Новини

Джаз фестивалът в Банско продължава

Джазбонс от Германия ще представи своя уникален проект джаз и блус

Тази вечер Международният джаз фестивал в Банско ще предложи невероятно изживяване за почитателите на музиката. Групата Джазбонс от Германия ще представи своя уникален проект джаз и блус.
Какво се случва, когато джаз музиканти се срещнат заедно с блус музиканти?
През април 2011 година Уинтън Марсалис се събра заедно с Ерик Клептън за два концерта в „Линкълн център“, Ню Иорк. Следвайки този пример, тромбонистът Мани Шмелцер започва съвместна работа с блус китариста Макс Хютен. В репетициите си те използват някои песни от този концерт, които малко след това са представени и пред публика.
Джазбонс бързо намират своя път и придават едно ново усещане за видовете блус. В замяна, блус китаристът успява да даде нови импулси на старите джаз номера. Като резултат на тяхното сътрудничество, те правят няколко концерта в Германия и Холандия, и са щастливи да представят този проект и на Джаз фестивала в Банско.

Хотел "Регнум" в Банско също ще предложи едно истинско музикално предизвикателство за почитателите на музиката. На 6 август от 17:00ч. край басейна на Аква парка групата Джазбонс от Германия на живо ще представи своя уникален проект джаз и блус.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов