Избрани Новини

Камерна класическа музика ще огласи Ковачевица

Във фестивала участват известни български музиканти

Първи фестивал за камерна класическа музика „Неотъпкана пътека“ ще се проведе от 3 до 6 август в село Ковачевица и град Гоце Делчев.

Във фестивала ще участват известни български музиканти, които живеят и работят в чужбина, най-вече в САЩ. Те са класически музиканти с многогодишен опит и световна кариера от България и чужбина. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, организаторите имат за цел да представят вдъхновяващи творби на камерната класическа музика сред великолепната природа, древна история и традиции на Западните Родопи.

Форумът се организира с подкрепата на Министерството на културата и със съдействието на местните администрации в общините Гърмен и Гоце Делчев..

Сред участниците във фестивала тази година са Георги Вълчев - цигулка, Никола Таков - цигулка, Мариана Карпатова - мецо сопран, Вангел Тангъров - кларинет, Екатерина Тангърова - пиано, Лора Чекоратова – пиано, Веселин Тодоров -виола, Христо Танев - виолончело.Мариана Карпатова, мецосопран=
Първите три вечери концертите ще се състоят в залата на читалище „Светлина“ в село Ковачевица от 19 часа, а на 6 август е предвиден гала-концерт в Дома на културата в град Гоце Делчевq също от 19 часа.






Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов