Избрани Новини

Участник в телефонни измами се призна за виновен

Сключи споразумение с Районна прокуратура - Благоевград

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия А.К., който се е признал за виновен за извършени от него престъпни деяния, в резултат на които на двама граждани в града била нанесена имотна вреда с общ размер 3879,50 лева (престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4, от НК).

Около 16 ч. на 6.07.2018 г., пред жилищен блок в ж.к.„Еленово“ в Благоевград, подсъдимият участвал в телефонна измама, като умишлено улеснил извършителите, които останали неустановени до настоящия момент. Те въвели в заблуждение жена, като й заявили, че съдейства на полицията за провеждане на полицейска операция. Мотивирана от тях, пострадалата хвърлила през прозорец на дома й 650 евро, 385 лева, дамски часовник, златни и сребърни дамски бижута - гривна, пръстени, обеци. Подсъдимият К. взел хвърлените от жената пари и ценности, с което спомогнал реализирането на измамата.

Три дни по-късно в същия квартал в града по аналогичен начин с участието на обвиняемия К. била нанесена имотна вреда в размер на 1403 лева на мъж, който хвърлил парите през прозорец.

Подсъдимият А.К. се е съгласил да му бъде наложено наказание от девет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

Одобреното от съда споразумение има характера на влязла в сила присъда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов