Избрани Новини

Възродиха футбола в Огняново след 8-годишна пауза!

Първенството в четвъртата дивизия стартира в началото на септември

Инициативни жители на курортното село са в основата на възраждането на футбола в Огняново след осемгодишна пауза. За последно там имаше отбор през далечната 2010 година, след което клубът прекрати дейност.
Групата ентусиасти са получили подкрепа от местни бизнесмени, които са готови да помагат с издръжката на отбора през този сезон. ФК „Огняново” ще стартира участието си от най-ниското ниво в родния ни футбол - окръжните групи.
По стадиона, вече повече от месец, тече усилена работа, за да може футболистите да зарадват феновете в селото с подходящи условия.
Първенството в четвъртата дивизия стартира в началото на септември, а до този момент отборът изигра няколко контроли, включително и приятелски мач в Гърция. Представянето на новосформираният клуб е повече от обнадеждаващо, феновете бяха зарадвани с поредица от спечелени контролни срещи срещу силни съперници.
От редакцията се свързахме и с един от организаторите, който сподели накратко какви са целите пред клуба през тази година:
- "Горди сме, че успяхме да възродим футбола в село Огняново след немалкия период без участие в регионалната лига. Целта за момента е да се представим добре в предстоящото първенство, а и вече започнахме да работим върху изграждането на ДЮШ, така че очакваме да въвлечем в спорта и здравословния начин на живот и най-малките жители на селото.”



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов