Избрани Новини

Манолев: “Новата зала не означава само повече спорт, но и повече културни събития"

Започна строежът на дългоочакваната спортна зала в град Сандански

Днес кметът на община Сандански-Кирил Котев, зам.-министър Александър Манолев и председателят Общински съвет-Сандански-Георги Георгиев дадоха символично начало на строежа на дългоочакваната спортна зала в град Сандански.

„За спорта в общината има два важни проекта – нова спортна зала и изграждането на закрит плувен басейн. Единият проект вече се изпълнява. Сега трябва да успеем да осигурим финансиране и за другия“, каза икономическият заместник-министър Александър Манолев. Той се ангажира да работи за реализирането на тази цел съвместно с общината.

По думите му този проект показва категоричната ангажираност на правителството с региона. „Финансирането за залата бе осигурено още в края на миналия мандат от държавния бюджет.  Всички ние се надявахме строителството да започне по-рано, но знам, че кметът и неговият екип искаха да подготвят един добър проект и нашата зала да отговаря на всички съвременни изисквания‘, допълни той.

“Новата зала не означава само повече спорт, но и повече културни събития. Неща, които показват, че един град е жив – че се развива, че в него има млади хора и надявам се в нея ще виждаме много от техните постижения“, каза още Александър Манолев по време на събитието.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)