Избрани Новини

Хората с увреждания се събраха на национален протест

Общество

30-07-2018, 18:33

Снимка:

България утре

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Настояват за реформа в социалната система

Хора с увреждания от цяла страна се събраха на национален протест в столицата. Протестиращите се събраха пред Народното събрание, където опънаха 750-метрово знаме. Те призоваваха за реформа в социалната системата. След това се отправиха към Министерския съвет. Протестното шествие бе водено от гайдари и майки на децата с увреждания.
"Господата министри изпускат хубавите гайди. За пореден път не искат да ни чуят“, заявиха от организаторите на протеста. На протеста прозвучаха и камбани в памет на тези, които не са дочакали реформата.
Припомняме, че правителството и социалното министерство сформираха работна група, която подготвя Законопроекти за хората с увреждания.
„Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях“. Това заяви по-рано днес премиерът Бойко Борисов, който се срещна с баща и неговото дете с увреждане.
Часове по-рано социалният министър съобщи, че в подготвяния Закон за хората с увреждания се предвижда увеличение на парите за всички хора, които имат подобни проблеми. Петков посочи, че хората с най-сериозни увреждания ще получават над 400 лв. "Между 440 и 450 лева ще получат хората, които се намират в най-тежко здравословно състояние“, заяви министърът.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)