Избрани Новини

ЦСКА обжалва наказанието на Николай Бодуров

Спорт

30-07-2018, 12:09

Снимка:

http://cska.bg

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Във видеоматериалите не се виждат провинения на Бодуров, сочат от клуба

Ръководството на ЦСКА ще обжалва решението на УЕФА Николай Бодуров да бъде наказан за 3 срещи от евротурнирите. Това съобщиха от клуба.
Санкцията е наложена заради боя, в който участваха футболисти на ЦСКА и на латвийския клуб "Рига", след като "червените" победиха съперника си след изпълнение на дузпи в реванша от първия предварителен кръг на Лига Европа.
Европейската футболна централа е изпратила официално писмо до ЦСКА, в което уведомява клуба, че защитникът Николай Бодуров и халфът Кристиян Малинов са със спрени състезателни права за 3 мача.
„Санкцията е наложена заради директните червени картони, които бяха дадени на двамата ни футболисти след последния съдийски сигнал на мача между Рига и ЦСКА в Латвия на 19 юли“, заявяват от клуба и допълват, че „във видеоматериалите, които бяха разпространени след спречкването между играчи на Рига и ЦСКА, не се вижда провинение на Бодуров“. По тази причина клубът обжалва наказанието. „Вярваме, че УЕФА ще разгледа обстойно видеоматериалите, които ЦСКА предостави и ще намали наложената санкция“, допълват от ЦСКА.
Бодуров и Малинов не взеха участие в мача срещу Адмира Вакер заради червените картони в Рига. Тиаго Родригес, който беше изгонен в Латвия след два жълти картона, изтърпя наказанието си и ще бъде на разположение на Нестор Ел Маестро за реванша в Австрия.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)