Избрани Новини

Фермерите в ЕС заплашени от фалит

Свят

30-07-2018, 10:02

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Европа преминава през най-тежката суша за последните години

Европейските фермери са притеснени, че най-тежката суша в последно време за Стария континент би могла да причини недостиг на храни и финансови проблеми за европейците, съобщава The Weather Network.
Условията за напояване гарантират на Белгия и Холандия по-малки загуби, докато Западен Беларус, Западна Полша и Чехия изпитват дефицит на влага. Норвегия, Ирландия и Дания вече наложиха водни ограничения. Литовското правителство обяви извънредно положение по тази причина, а Латвия призна сушата за природно бедствие.
Много европейски фермери се сблъскват с изключителни финансови загуби и са изправени пред фалит. Един от съпредседателите на Шведската асоциация на земеделските производители, споделя пред Guardian, че личните му финансови загуби ще бъдат около половин милиард крони или над 56 хил. долара. Ленард Нилсон твърди, че повечето фермери в Швеция работят на загуба, печелят по-малко, отколкото харчат, за да поддържат своите култури и да подкрепят семействата си.
Фермерите в ЕС очакват също да се повишат цените на електроенергията. В страни като Норвегия, Белгия и Холандия се разчита на по-голямо производство на ток от Водно-електрически централи.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов