Избрани Новини

Соколето пускал жалби, че МВР му пречи да живее

Крими

30-07-2018, 09:09

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Не можем да проникнем в главите на престъпниците, заяви Стефан Балабанов

Заподозреният за убийството на 58-годишна жена в Благоевград - Радослав Стипцаров, известен като Соколето се оплаквал и пускал жалби, че МВР му пречи да живее и да се развива. Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов пред bTV. В края на миналата седмица, след жестокото убийство, Соколето беше намерен от униформените, след като се застрелял с ловна пушка. Стана ясно, че срещу него имало жалба за побой от дъщерята на убитата жена в Благоевград. Жертвата пък трябвало да даде показания срещу Соколето в деня, в който беше застреляна пред дома си.
Между сигнала за побоя над дъщерята на жената и датата на убийството е минала около седмица, уточни зам.-министърът. И допълни, че МВР не може да проникне в главите на престъпниците.
Зам.-министърът потвърди, че убиецът е бил с криминално минало и изключително опасен. Бил е редовно призоваван в МВР да дава показания. „Нашите колеги не биха могли да знаят какво ще му текне в мозъка на този човек, когато ще вземе оръжието и ще разстреля тази абсолютно невинна жена”,допълни той. По думите му разследващите полицаи са си свършили работата и са осигурили безопасността на дъщерята на убитата жена.
На въпроса защо този човек е на свобода, зам.-министърът каза, че МВР работи с факти и доказателства. „МВР трябва да събере нужните доказателства, за да бъде вкаран този човек в затвора. Жалбата се разследва, а срокът за разследване е един месец. МВР не може да проникне в главите на тези престъпници”, каза зам.-министърът.
Във връзка с държаното в плен 20 дни и измъчвано момиче от Добрич, Балабанов каза: „Разбира се, че е открито случайно, защото в Добрич има хиляди къщи и никой не е подал сигнал, че това момиче е изчезнало. Майката е подала сигнал на петия или шестия ден, МВР го издирва, има си бюлетин, то се обявява за издирване". Същевременно зам.-министърът уточни, че същият този човек е бил обявен за общодържавно издирване веднага, след като майката е подала сигнала.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов