Стотици хора се събраха на събор в Попови ливади

Посветен бе на 115-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

Стотици хора се събраха и тази година в село Попови ливади, за да отбележат с традиционен събор 115-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.
Неврокопският митрополит Серафим, евродепутатите Ангел Джамбазки и Асим Адемов, народните представители Богдан Боцев и Димитър Стоянов,заместник-областният управител Антоанета Янчева, кметовете и председателите на общинските съвети на Гоце Делчев и Петрич, представители на политически партии и много граждани почетоха паметта на героите от Илинденско-Преображенското въстание. Те положиха венци и цветя на паметника на Гоце Делчев. Преди това Неврокопският митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен за жертвите на въстанието.
В своето слово кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов подчерта, че въстанието ни е донесло две много важни поуки. "Никога да не се делим като народ и никога да не забравяме, че сме българи. Независимо дали сме тук, в родината си, или извън нея - всички ние сме част от България и я носим в сърцата си", каза още кметът на Гоце Делчев.

Силни думи за героизма на илинденци и историческата значимост на въстанието  произнесе и Ангел Джамбазки - член на Европейския парламент.
Специални гости в музикалната програма за традиционния събор бяха Руслан Мъйнов и оркестър "Виво Монтана", както и народната певица Стойка Германова. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха още Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Мария Христова, Ирина Паскалева, Марио Василев и сборен оркестър с ръководител Здравко Георгиев.