Избрани Новини

Писмо в бутилка на 132 години се "завърна“ в Германия

Било намерено в Западна Австралия

Писмо в бутилка, окачествено като едно от най-старите известни послания от този тип в света и намерено в Австралия 132 години след като е хвърлено в Индийския океан през борда на германски плавателен съд, беше предадено от откривателката си на музей в Хамбург, Германия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

На писмото в бутилка, наполовина заровено в пясъка, се натъква Тоня Илман, докато в края на януари се разхожда из дюните на остров Уедж, на около 180 километра северно от град Пърт, щата Западна Австралия. Бледият ръкопис разкрива, че писмото, написано на немски, датира от На обратната му страна е указано който го намери, да запише часа и мястото и да го предаде на Германската военноморска обсерватория в Хамбург или на най-близкото германско консулство.

Посланието в бутилка от джин е хвърлено през борда на плавателния съд „Паула“ като част от 69-годишен експеримент на Германската военноморска обсерватория за по-добро разбиране на океанските течения и търсене на по-бързи и ефикасни корабни маршрути, припомня агенцията.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)