Избрани Новини

Регионалната библиотека Кюстендил работи по проект

Партньор на проекта е Регионалната библиотека в Утрехт, Нидерландия

Регионалната библиотека Кюстендил е партньор по проект „Знания, умения и иновации за повишаване качеството на неформалното образование в обществените библиотеки“, финансиран по Програма Еразъм +.
Проектът се изпълнява от Фондация „Глобални библиотеки – България“ (ФГББ) и консорциум „Модерни библиотеки – 2“, обединяващ регионалните библиотеки в Благоевград, Видин, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Разград, Силистра, Търговище и Ямбол.
Партньор на проекта е Регионалната библиотека в гр. Утрехт, Нидерландия. В рамките му се предвижда участие на ръководители и специалисти от библиотеките в две обучителни програми в Нидерландия на тема „Преоткриване на библиотечните услуги и сътрудничество с партньори“ и „Профилиране на библиотеките – оценка на нуждите и участие на общността“. След приключване на мобилността ще бъдат предприети стъпки за интегриране на натрупаните в рамките на проекта компетенции и опит в бъдещото развитие на всеки член на консорциума.
По време на първата работна среща Спаска Тарандова, изпълнителен директор на ФГББ и координатор на проекта, представи логото на проекта и плана за публичност, времевия график за изпълнение на проектните дейности, времето на провеждане на обученията. Участниците в проекта съвместно определиха състава на двете обучителни групи. Беше направена и демонстрация на онлайн обучителната платформа на ФГББ с материалите за подготовка по английски език. Обучителната платформа е достъпна за регистрирани потребители от библиотеките. Срещата беше организирана с любезното домакинство на Гьоте-институт България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов