Прокуратурата разследва случая с прегазеното дете в Сандански

Пострадалото дете е в тежко състояние и се намира за лечение в болница

Под наблюдението на Районна прокуратура – Сандански се води разследване на пътно-транспортно произшествие, при което по непредпазливост била нанесена тежка телесна повреда на дете – престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б“, пр. 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 25.07.2018 г., на ул. „Александър Буйнов“ в гр.Сандански, водачът на лек автомобил „Фолксваген“ предизвикал пътен инцидент, при който тежко пострада шестгодишно дете. При спускане по улицата с голям наклон, на която по същото време се извършвали строително-ремонтни работи от „УВЕКС“ ЕООД, той не се съобразил със забрана за преминаване и предприел маневра с висока скорост. Потегляйки напред, същият по непредпазливост ударил стоящия наблизо автомобил, след което прегазил намиращото се там дете и блъснал друг автомобил.

Шофьорът на МПС, предизвикал пътно-транспортното произшествие, е С.Я. (73 години), неосъждан и няма криминални прояви. Извършената проверка с техническо средство за употреба на алкохол от страна водача е дала отрицателен резултат. Понастоящем той е задържан за срок до 24 часа по Закона на МВР.

Пострадалото дете е в тежко здравословно състояние и се намира за лечение в болница.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен