Избрани Новини

Монтират устройство за видеонаблюдение на входа на сметището в Рила

Роми ровят за метални отпадъци или палят гуми

Община Рила ще монтира устройство за видеонаблюдение на входа на градското сметище, като мярка срещу нерегламентирано извозване и изхвърляне на отпадъци, както и палене на огън, казаха от администрацията, информира БНР.

Сметището е затворено от 1 януари тази година, роми обаче ровят за метални отпадъци или палят гуми, което създава предпоставки за инциденти.

След затварянето им от 1 януари тази година Сметищата в почти всички 9 общини в Кюстендилски район са изоставени и не се охраняват. В резултат стават инциденти, както се случи на сметището край Кочериново през почивните дни. Там възникна пожар и одимяване, а най-вероятната причина е нерегламентирано боравене с огън, палене на отпадъци или гуми, казаха от полицията. В Рила монтирали фотоустройство на градски стадион където злосторници и крадци често посягали. Фото капанът дал ефект, такъв ще бъде сложен и на градското сметище, струва около 400 лева, каза зам- кмет на общината Лазар Чавков. Закритите градски сметища следва да рекултивират  и да се разпрестят, да се оградят и да се заседят на терените им дървета и растителност. Не бива да се остават без надзор, за да не се случват инциденти, казват еколози и администратори, за обаче трябва средства, които на този етап не са предвидени. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов