Избрани Новини

Историята за Зоро оживя с 3D на Царевец

Велико Търново Лайф

23-07-2018, 09:57

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Легендарната история за Зоро, за борбата на доброто срещу злото, за любовта и романтиката оживя на Царевец. Изпълненията на солистите, музикантите и артистите от Държавна опера – Варна, оркестрирните фламенко ритми, дуелите със саби и 3D мапинг ефектите върху зидовете на Царския дворец впечатлиха над 1200 души публика от цяла България и чужбина. Световно известният мюзикъл „Зоро“, написан по музика на Джипси Кингс и Джон Камерън, бе част от големия летен фестивал „Сцена на вековете”. 

В образа на Диего де ла Вега се превъплъти Николай Димитров, а в главната роля на неговата любима Луиза Пулиду блесна младата оперна певица от Велико Търново и голяма надежда на Варненската и Софийската опера Мария Павлова. Бурни овации предизвика и отличната сценична изява на Калина Жекова, пресъздала циганката Инес, а Нейчо Петров бе в ролята на брата на Диего и узурпатор – Рамон. 

Постановката е дело на режисьора Петко Бонев, диригент е Страцимир Павлов, а хореографията е на Стефан Николов и Станислава Томова.

 

 

След края на мюзикъла община Велико Търново, кметът Даниел Панов и Общинската туристическа агенция подариха прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов