Избрани Новини

НС избра д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК

Новият управител на Касата обеща до 3 месеца да предложи детайлни законодателни промени

Със 124 гласа „за“ НС избра д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК. Само БСП не подкрепи кандидатурата. По този повод от „Воля“ пък коментираха, че колкото по-подкрепен досега е бил един управител на Здравната каса, толкова по-бързо си е тръгвал от поста. Хасан Адемов от ДПС предупреди д-р Дечо Дечев, че  ако до един месец не започне да управлява Здравната каса, то на следващия месец тя ще започне да управлява него.

В изказването си пред депутатите, новият управител на НЗОК заяви, че до 3 месеца ще предложи детайлни законодателни промени. Той е наясно, че бюджетът на Касата за тази година е провален в частта му за лекарствените средства, онкология и медицински изделия, контрол. Ако депутатите обаче приемат неговите предложения през следващата парламентарна сесия, д-р Дечев обеща, че 2019 г. ще бъде първата без дефицит в бюджета на НЗОК.

Д-р Дечев не е изненадан, че атестацията в Здравната каса е изтеглена няколко дни по-рано и вече е приключила, за да може да се завишат оценките на служителите и те да получат по още една брутна заплата. Според новия управител  това било начин някои кадри да се опитат да се „бетонират“ на позициите си, но той обеща да се справи и с това предизвикателство.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов