Избрани Новини

В Пловдивско взимат мерки против чумата по животните

В момента не са установени огнища на заразата

Областният управител Здравко Димитров и директорът на областната дирекция по безопасност на храните – д-р Камен Янков проведоха оперативна среща, на която беше обсъдена епизоотичната обстановка в областта и мерките за предотвратяване възникването и разпространението на чума по животните.
На срещата беше взето решение всички входни и изходни пътни артерии на областта да бъдат обеззаразявани с дезинфекционният препарат „Вериконт С“, за да не бъде допуснато пренасяне на вируса от нелегалното транспортиране на животни от заразените области в други части на страната.
В момента в Пловдивска област не са установени огнища на заразата, но превантивните мерки имат за цел да бъде стопиран процеса на разпространение.
Областният управител е в непрекъснат контакт и с директорът на ОДМВР – Пловдив – старши комисар Атанас Илков, с когото също обсъдиха акцията за предпазване на областта от разрастване на заразата. Комисар Илков заяви, че на всички входно-изходни артерии ще бъдат поставени денонощни патрули, които ще следят за незаконно транспортиране на животни.

Утре, 20 юли, в Областна администрация Пловдив  ще бъде проведена среща, на която ще присъства регионалният министър Николай Нанков и представители на АПИ, на която ще бъде обсъдена епизоотичната обстановка в областта и мерките за предотвратяване на разпространението на болестта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)