Избрани Новини

Трети скулптурен симпозиум започна в Банско

Темата тази година е "Поглед към небето”

За трета поредна година Община Банско и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” организират летен скулптурен симпозиум в курорта. Темата тази година е „Поглед към небето”. Младите артисти Красимир Методиев, Иван Николов, Деян Боев, Добромир Венков и Радослав Ганев, са се заели с трудоемката задача да изваят статуи от пирински мрамор в рамките на културното събитие.
„Продължаваме традицията да каним докторанти от Великотърновския университет, за да проведат своя симпозиум в Банско. В резултат на предишните им гостувания, всички жители и гости на града се радват на разкошни дървени пластики”, коментира кметът Георги Икономов започналото събитие.

Разхождайки се из центъра на курортния град, погледът на минувачите е привлечен от пластиките „Влюбени”, „Св. Георги”, „Гайдар” и композицията – „Четки”. Внушителен „Змей” посреща жителите и гостите на планинското градче, които предпочетат да направят своята разходка по ул.„Гоце Делчев”, богата с кътове за отмора, детски площадки и водни алеи.

„Тази година решихме да заложим на мрамор, и то на пирински мрамор. Разчитам на вдъхновението на младите артисти и им пожелавам успех. Сътвореното от тях ще бъде поставено на знакови места в Банско и вярвам, че ще бъде естетично допълнение към градската среда”, допълни градоначалникът.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)