Избрани Новини

Подготвят традиционното високопланинско почистване

Инициативата ще бъде в Национален парк "Пирин"

За 20 поредна година екологично сдружение „За Земята“ организира традиционно високопланинско почистване. Инициативата ще бъде в Национален парк "Пирин", както при първото си издание през 1999 година. Чистенето стартира на 25 август и завършва на 2 септември. За да се включите като доброволец, е желателно да се регистрирате предварително чрез попълване на кратък формуляр на този линк http://bit.ly/Chistene2018Pirin най-късно до 15 август.
“Вълнуваме се, че сме изминали толкова дълъг път заедно за тези 20 години с всички съмишленици и доброволци, участвали в кампанията. Благодарим за подкрепата и се надяваме да се видим с много от вас и тази година в любимата ни планина!”, споделят от "За Земята".
Маршрутът на чистачите започва от хижа "Яне Сандански", преминава през хижите "Синаница", "Вихрен" и заслон "Спано поле". От "За Земята" е осигурена храна, места за палаткуване и работни материали за участниците. В партньорство с дирекцията на парка е организирано и извозването на събраните боклуци до депа и центрове за рециклиране в региона. “Заедно изграждаме нова планинарска култура в българските планини - да не оставяш боклук след себе си, а да го прибираш в раницата. Това е нашата мисия, която следваме и популяризираме вече 20 години. За това време през Чистенията са преминали хиляди хора, които сега са посланици на кампанията. Продължаваме напред за чисти планини!”, коментират от "За Земята".
И тази година Чистенето се осъществява изцяло благодарение на дарения от съмишленици на кампанията. Част от нужните средства за храна, материали и транспорт вече са събрани, но фондонабирането продължава. Всеки, който иска да подкрепи Чистене 2018, може да го направи в сайта за дарения Платформата, в офиса на "За Земята" или на банковата сметка на организацията. Повече информация за начините на дарение може да откриете на страницата ни. Участниците в самото чистене заплащат символична такса от 10 лева, която отива във фонда за следващото почистване през 2019.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов